Açıklama

“Ağdiye Risalesi” yedi fasıldan oluşmaktadır. Fasılların içerikleri şöyledir:

Birinci fasıl: Çorbaların çeşitleriyle terbiye ve pişirme tarzları.

İkinci fasıl: Hamur yemekleri.

Üçüncü fasıl: Tatlılar (hulviyat).

Dördüncü fasıl: Kebaplar.

Beşinci fasıl: Et yemekleri (lohumat), pilav ve sebzeler.

Altıncı fasıl: Salata ve turşular.

Yedinci fasıl: Hoşâflar.

Ayrıca sonuna aynı hatla, Hacı Ahmed Paşa’nın balık çorbası ve helva-yı hakanisi eklenmiştir.

 

Yapraklarda, cedvel dışında da birçok yemek tarifi ve fevaid-i derkenar (kenardaki faydalı bilgiler) denilen eklemeler yer almıştır. Kitapta böylece toplam 200’e yakın yemek tarifi bulunmaktadır.

 

Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver, “Tarihte 50 Türk Yemeği I” kitabındaki tarifleri aldığı Ağdiye Risâlesi’nde de 200’e yakın tarif olduğundan şöyle habseder: “Elimize aldığımız 50 tanesini bir esercik halinde buraya sıraladığımız yemeğe müteallik çeşitler kitapta 200’e yakındır. Biz bu halde dörtte birini ayırmış oluyoruz. …Ne yazık ki hepsini alamadık. Lisanına bile pek çokluk dokunmadık.” 

Ek bilgi

Ağırlık 1 kg
Stok Kodu

9789753502900

Yayınevi

Boyut

16 x 23

Çeviren

Mine Esiner Özen

Sayfa Sayısı

196

Baskı

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2015

Kapak Türü

Kâğıt Türü

Yazar