Açıklama

223 – Tatmayan Bilmez – Tanıtım Dosyası

Kitapta Dürrizade Nurullah Mehmet Efendi’nin 18. Yüzyılda derlediği 200’e yakın yemek tarifi bulunmaktadır. Birinci bölüm çorbaları; ikinci bölüm hamur yemeklerini; üçüncü bölüm helva ve tatlıları; dördüncü bölüm kebap ve külbastıları; beşinci bölüm yahni, dolma, köfte, pilav ve sebze yemelerini; altıncı bölüm salata ve turşuları; yedinci bölüm hoşafları anlatmaktadır. Kitabın sonuna Hacı Ahmed Paşa’nın balık çorbası ve helva-yı hakanisi eklenmiştir.

Ek bilgi

Ağırlık 0,10 kg
Boyutlar 16 × 23 cm
Baskı

Sayfa Sayısı

112

Kâğıt Türü

Kapak Türü

Yazar

Hazırlayan

Mine Esiner Özen

Yayınevi